Vegansk pastej

Vegansk pastej

Det enda jag brukar sakna i köttväg är leverpastej. Sjukt äckligt och konstigt… men jakten efter den perfekta veganska pastejen har pågått ett tag, tills nu. Tror jag har hittat en vinnare! Har både köpt färdiga, den bästa jag hittat är en svamppastej på Goodstore, och kokat ihop hemma. Sen kom en kompis med ett recept hon klippt ut från en tidning och jag typ dansade när jag smakade den!

Här är receptet:

1/2 gul lök
2 dl havregrädde
1 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
25 gram jäst
1/2 tsk kinesisk soja
1/2 tsk torkad mejram
1 krm malen kryddpeppar
rapsolja
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skala och finhacka löken
3. Fräs löken i 1 msk olja tills den mjuknar. Låt svalna.
4. Blanda alla övriga ingredienser till en slät smet.
5. Fördela smeten i en aluminiumform som rymmer 5 dl.
6. Ställ in pastejen i mitten av ugnen i en timme. Låt svalna.
7. Förvara pastejen i kylskåpet.

Läs mer: Gör egen vegansk glass – det är superlätt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s