Att vara dj är kul och skräckfyllt

Att vara dj är så jävla kul och skräckfyllt på samma gång. Kommer alltid ha lite ångest och vara mer eller mindre nervös innan spelningar. Ibland när det är riktigt stora kan jag va så nervös att jag skakar. Men uppenbarligen överväger det roliga det jobbiga eftersom jag fortsätter.

Min dj-karriär började för 4 år sen tillsammans med tre kompisar. Vi bestämde oss för att det är roligare att få bestämma musiken själva och jag frågade de på Nada Bar om vi kunde få köra en kväll. Sa inte att jag aldrig någonsin stått bakom en mixer hahahhaha. Både Nada och vi överlevde och sen fanns det bara full gas framåt.

Vi kallade oss för Hobbyrummet och fick spelningar på till exempel Scandic Hotell. En av våra fasta spelningar var torsdagar 22-02 på Grand Central i centrala Stockholm när jag hade barnveckor. Men då fanns det liksom inget som kunde stoppa mig. Jag fixade barnvakt och gick dessutom och lämnade barnen på förskola/skola morgonen efter innan jag själv pep i väg till mitt jobb.

Ostoppbar ja. Men sen kom vi fram till att det inte funkade att spela ihop, att vi var lite för olika och ville olika saker så vi gick skilda vägar, tog egna spelningar. Jag passade på att dra ner på tempot som ingen skulle överleva en längre tid.

Efter det gick dj-karriären lite på sparlåga, bokare tyckte antagligen att det var roligare med en trio. Men haft många roliga spelningar ändå! Tjatade till mig att få spela när Wiley kom till Stockholm. Om du kan grime vet du hur sjukt stort det är. Att jag dessutom fick stå med på affischen är liksom beyond fattbart. Den affischen hänger såklart hemma i mitt vardagsrum nu.

Nu brukar jag spela någon gång i månaden. Den här veckan är jag dock busy med två spelningar. Torsdag kör jag och Nadja (Nay-J) på Söders Hjärta och på lördag spelar jag på en releasefest.

Dj Jezz Stockholm
Ska spela på Forza Femme 10 juni, de ville ha en bild – jag fixade en medan jag lagade middag till barnen. Mitt liv är sååå glamouröst. Ska även måla på festivalen. 
Dj Jezz Stockholm
Eventbildsfixandet tar liksom aldrig slut. Här ställde vi oss nere i Nadjas garage för att fota lite framtida eventbilder innan en annan spelning vi hade. En dags fotografering inkl. styling osv hinns liksom aldrig med. I farten får det bli!
Foto 2017-05-23 07 15 58
Här hade vi hjälp att fota oss! Men fortfarande på väg till en annan spelning. Det är ju då en är fixad liksom så måste passa på.
Dj Jezz Stockholm
Här leker vi Patsy och Edina i Helt hysteriskt.
Dj Jezz Stockholm
Så gulliga. Men skorna var fasen inte gulliga. Gick hem barfota och sen sålde jag dem.
Dj Jezz Stockholm
Mig med Wiley-affischen! Med stort namn liksom, herregud vad chockad jag vad när jag fick syn på den på stan.
Dj Jezz Stockholm
Här är vi ju i action på Cyklopen!
Foto 2017-05-23 07 17 48
Här är jag i en lägenhet i Marseille. En av mina favoritresor. Vi blev inbjudna av ett gäng dj-snubbar, bodde i deras lägenhet och spelade på en cool klubb.
Dj Jezz Stockholm
Här spelar jag med en grymma Soca Dennis.
Dj Jezz Stockholm
På husfest i Kapsylen.
Dj Jezz Stockholm
En av de första bilderna som togs på mig i dj-action. Spelar på Slakthuset.

 

 

Annonser
Postat i DJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s