Vegansk Carbonara

vegansk_pasta_carbonara

Älskar grädde, älskar pasta och älskar det här receptet. Med modifikationer såklart, som alltid. Brukar du också ändra i recept?

4 portioner pasta
1-2 burkar soltorkade tomater
100 g Goodstores rökta vegokorv eller rökt tofu (ibland har jag bara haft soltorkade tomater och ibland champinjoner)
5 dl sojagrädde
0,5 krm liquid smoke (har tagit mkt mer, typ 1 tsk)
1 msk ljus misopasta (finns på ”asiatiska” hyllan) (har aldrig använt, men ska prova någon gång och återkomma!
1-2 tsk b-jästflingor (finns i hälsokostbutiker) (har haft i kanske 2 msk pga älskar b-jäst)
0,5 msk olja från tomatburken att steka i
sjukt mycket färskmalen svartpeppar
salt
persilja till garnering (inte använt-

Finhacka soltorkade tomater och vegokorv. Knaperstek korven i olja i en panna. Peppra massor.

Koka upp pastan. Glöm inte att salta vattnet.

Häll under tiden av oljan från de soltorkade tomaterna och spara i kylen till annan matlagning. Stek tomaterna i korvpannan någon minut på hög värme och häll sen på grädde, liquid smoke, misopasta och b-jästflingor och blanda runt. Peppra mer.

Låt gräddblandningen stå och puttra på medelhög värme och se till så att den inte bränns. Smaka av och salta efter tycke och smak.

Häll av pastan i ett durkslag när den fortfarande är riktigt al dente och spara 2 dl av pastavattnet.

Stjälp över pastan i stekpannan med gräddblandningen. Fyll på med den stekta korven. Rör runt och fyll gradvis på med pastavatten om du känner att rätten blir för stabbig.

Servera med persilja.

Följ mig på Instagram här!

Läs mer: Vegansk maräng

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s